Lakásból meghitt otthont varázsolunk

2019.08.26

Ha Ön is egyre nagyobb igényt érez otthonában a természet nyugalmára, de nincs kertje, hangulatos terasza vagy erkélye - akkor is beviheti az otthona falai közé a természetet.KIEGÉSZÍTŐK TERMÉSZETES ANYAGOKBÓL

Érdemes rattanból, sizalból, gyékényből, bambuszból font kisbútorokkal, mutatós lakásdekorációkkal természetes szépséget vinni a belső tereinkbe. Ezek a bútorok olcsóbbak a fabútoroknál, a természetes hatás viszont nem marad el.

ÉLŐ NÖVÉNYEK

Ezt talán mondani sem kellene... A cserepes növények, de akár egy csokor gyönyörű vágott virág is azonnal friss színt, természetes üdeséget varázsol a négy fal közé. Engedjük be az éltető napsugarakat is, amennyire csak tudjuk, és majdnem olyan érzésünk lesz, mintha kinn lennénk a szabadban

SZÍNEK ÉS MINTÁK

A zöld, a natúr tónusok és a botanikus minták nem véletlenül népszerűek. Ezek megjelenhetnek a bútoraink kárpitjain, lakástextiliákon, kisebb kiegészítőkön, dekorációs tárgyakon, vagy akár a falakon és a padló mintázatán... A növények színei, motívumai jót tesznek a belső tereknek, hiszen jóval frissebb, élettelibb és kellemesebb lesz a hangulat így a négy fal között.

NATÚR FA A PARKETTA VAGY A LAMINÁLT PADLÓ

A természetes fa tónusainak megjelenítésével meleg, meghitt, otthonos környezetet teremthetünk. Ha melegburkolat mellett döntünk, akkor kellemesen langyos, szobahőmérsékletű járófelület kapunk. A gyönyörű, természetes faborítást nemcsak a padlón alkalmazhatjuk, hanem a falakon, a lépcsők burkolásaként, de akár bútorokon is.

Noha még nem túl gyakori megoldás a padló felkerülése a falakra, érdemes megfontolni ezt a rendkívül mutatós, innovatív megközelítést, hiszen igazán otthonos, meleg hatást kelt, miközben egy ilyen eredeti megoldás nagyszerű fókuszt is ad a lakás kiemelt pontjának.