Vajon mit tartunk a legfontosabbnak, ha étterembe megyünk?

2020.09.27

Étterembe járni nagyszerű élmény, ez kétségtelen. Van valami bája annak, hogy kényelmes közegben, ízletes fogások mellett az ember eltöltsön néhány kellemes órát családjával, barátaival, vagy éppen egy üzleti találkozó során igyon egy habos lattét.

Nap mint nap üzlettulajdonosok, szakácsok és pincérek milliói dolgoznak szorgalmasan és odaadóan azért, hogy meggyőzzék a vendégeiket arról, hogy bizony érdemes lesz többször is ellátogatni az általuk üzemeltetett vendéglátó egységbe. Az ő kitartó munkájukat segítve lakberendezők és belsőépítészek ezrei fáradoznak azon, hogy hogyan formálják otthonosabbá és elegánsabbá ezeket a helyeket. A Stockholmi Közgazdaság-tudományi Egyetem diákjai 2 étterem közreműködésével egy 2018-as, két hónapon át tartó felmérés alapján megállapították, hogy azokba a vendéglőkbe, bárokba és egyéb vendéglátó központba térnek vissza szívesebben a vendégek, ahol a kimagasló étel-ital minőség mellett a dekorációs elemek is emlékezetesek. Voltak olyan belvárosi éttermek, ahová a vendégek húsz százaléka fogyasztás után ismét benézett egy hónapon belül.

Ezt olvasva sokakban felmerülhet a kérdés, hogy valóban akkora jelentőséggel bír egy szép dekoráció? Talán fontosabb szempont lenne, mint a profi felszolgálás, vagy akár az ételek minősége?

A válasz meglepő módon igen!

A fenti állításokat a diákok a következőképpen igazolták.

A vendégek közreműködésével az étteremből jóllakottan távozók telefonszámának utolsó négy számjegyét digitális formában rögzítették, ezt követően, amikor újból betértek a helyre, távozáskor az ismételt adatrögzítés után a diákok által egyedileg fejlesztett elektronikus tároló program azoknak a vendégeknek a nevét kijelezte, akik egy hónapon belül másodjára is visszajöttek. Azoknak a vendégeknek, akik személyes elmondásuk alapján életükben másodjára jártak az éttermekben, egy rövid játékos feladványt tettek fel, amiben arra kellett válaszolni, hogy mi ösztönözte őket arra, hogy ismételten ellátogassanak az étterembe. Válasz Lehetőségként három opciót adtak meg:

A - A feltálalt ételek minősége.

B - A felszolgálás minősége.

C - Az étterem dekorációjának a minősége.

Másodlagos kérdésként feltették azt is, hogy mi volt számukra az első látogatás után a legemlékezetesebb. Válaszként, ugyanezeket az opciókat adták meg.

A végeredmény meglepően hasonló lett mind a négy étterem esetében!

Az első étteremben az első kérdésre a következő válaszok születtek:

A vendégek 56%-a jelölte meg az A lehetőséget,14%-a a B opciót választotta, és a maradék 30%-a a C lehetőséget adta meg válaszként.

A második kérdés válaszainak aránya a következőképpen oszlott meg:

A vendégek 38%-a jelölte meg az A, azaz az ételek minősége lehetőséget, míg a személyzetre csupán 19%-a emlékezett és nem meglepő módon a legtöbben 44%-os arányban, az étterem dekorációját jegyezték meg.

A második étterem esetében is hasonlóan alakultak a statisztikák, hiszen hasonlóképpen az előzőhöz, itt is a legtöbben a vendéglő eleganciáját dicsérték, és az ételek minősége miatt látogattak el ismételten a vendéglátóhelyre.

A statisztikai adatok a következők voltak.

Az első kérdés esetében:

A: 67%

B: 10%

C: 23%

A második kérdés esetében:

A: 33%

B: 21%

C: 46%

Önnek mi a legfőbb szempont, ha valahova beül enni?

A - A feltálalt ételek minősége és íze?

B - A felszolgálás minősége, a személyzet kedvessége?

C - A hely egyedisége és különlegessége?

Válaszait a cikk alatti komment szekcióban adhatja meg! 

Mádi Sándor asztalosmester és fia Mádi Bálint
Mádi Sándor asztalosmester és fia Mádi Bálint

A több mint 25 éves szakmai tapasztalat, precizitás és a kitartó munka eredményeképpen a Wallure prémium fa falpanel termékcsalád egy kis családi vállalkozásból rövid időn belül egy országosan elismert és sikeres Brandé kovácsolódott, ami megreformálta az eddig ismert faldekorációkról kialakított képet minden lakberendezéssel foglalkozó szakember szemében, hiszen Mádi Sándor asztalosmester és fia Mádi Bálint kezei között a Wallure fa falpanelek teljes mértékben manufakturális körülmények között készülnek, rendkívül tartósak és szinte bármilyen belső tér burkolására alkalmasak. Minden egyes falpanel valódi fából különleges odaadással készül és ezáltal rendkívül nívós és egyedi látványt nyújt bármilyen falfelületen. Válassza akár a diófa kontrasztos, mély árnyalatait, vagy a tölgyfa tömör vöröses tónusait, lenyűgöző látványt fognak nyújtani akármelyik modern, vagy klasszikus enteriőrbe, irodába, étterembe vagy nappaliban egyaránt. Egy kiszerelés tartalma pontosan 1m2 ami 20 db 55 cm x 9,2 cm-es panelt tartalmaz. Felhelyezésük rendkívül egyszerű. Vízszintes és függőleges irányból is használhatók és nagyszerű a hőszigetelő hatásúak. Mindezek mellett a Wallure prémium fa falpanel termékcsalád összes tagjára 5 év gyártói garanciát vállal.


További információ és elérhetőségek:

Weboldal: wallure.eu

Telefon: +36 70 3189413
E-mail: wallurefapanel@gmail.com

Továbbá keresse a Wallure fa falpaneleket a Facebookon is!


Forrás: www.blgmationsverige.se 2018. all right reserved. A szöveget fordította: Nagy Péter Martin